Terug naar het overzicht  

Deze week in Z-Maatwerk: Een bijzonder talent voor kwaliteitsbewaking

In Z-Maatwerk ziet u deze week de samenwerking tussen Blankledale en Pludis, en de bijzondere manier waarop de talenten van de werknemers met een beperking ingezet en ontwikkeld worden.

Werknemers van maatwerkbedrijven  hebben een bijzonder talent voor kwaliteitsbewaking". Aan het woord is Bert De Bal, directeur Verkoop bij kippenverwerkend bedrijf Pludis. Pludis werkt al jarenlang samen met maatwerkbedrijf Blankedale.

Bert: "De werknemers van Blankedale zijn experts in routinewerk en volgen de traceerbaarheid van onze producten minutieus op, waardoor de foutenmarge enorm laag ligt."

"Gezien de toenemende krapte op de arbeidsmarkt, is elk talent nodig. Maatwerkbedrijven zijn in deze een belangrijke partner voor VDAB en reguliere bedrijven om deze talenten te activeren en ondersteunen", vertelt VDAB-kopman Fons Leroy.

Om de talenten van hun werknemers maximaal te ontplooien, investeren maatwerkbedrijven voortdurend in training en opleiding. Evi Serron, Hoofd Selectie en Opleiding bij Blankedale: "Wij vertrekken vanuit de persoon en zijn talenten, en gaan die stapsgewijs verder ontwikkelen. Het aanpassingsvermogen en de flexibele inzetbaarheid van onze mensen is enorm groot."

Gepubliceerd op: 29-09-2017