"Congres Groep Maatwerk"

Groep Maatwerk vzw | Contact Nathalie Colsoul

Op 12 oktober vond het congres van Groep Maatwerk plaats. U kwam massaal en zag dat het goed was!

Het bruiste, het jazz-de, het gonsde, het buzz-de,…

Een greep uit wat we zoal onthouden van de sprekers:

  • De 300 “Vynckeneers” van bedrijf Vyncke werken niet alleen samen met, ze worden ook geïnspireerd door maatwerkbedrijven. Hetzelfde geldt voor Ridley, dat nieuwe standaarden legt in de fietswereld samen met een maatwerkbedrijf.
  • Peter Degadt had het er op de sofa bij Sven Speybrouck over dat het managementdenken doorgeslagen is in de zorg, de efficiëntiedrang te ver doorgedreven De structuren zijn leidend geworden met als gevolg ontvreemding van de kernopdracht.  Hij hield een vurig pleidooi om patiënten en  werknemers  een stem te geven en een luistercultuur te ontwikkelen. 
  • Jos Geysels deelde zijn levenswijsheid met zijn toehoorders. Zo moet er dringend wat gebeuren met ons taalgebruik, de welzijnsterminologie is te veel verworden tot een Vlerick woordenschat, vol loze woorden. De sociale economie ten slotte moet beschermd worden, de doelen en missies gekoesterd.
  • Luc Cortebeeck benadrukte dat ook mensen met een beperking nood hebben aan waardig werk. Zoeken naar een goed evenwicht tussen productiviteit en waardig werk blijft een belangrijke uitdaging. Automatisering is belangrijk , maar arbeid gekoppeld aan goede sociale zekerheid moet blijven bestaan. De middenklasse en vooral de lagere middenklasse is er al op achteruit gegaan. We moeten opletten dat het sociaal evenwicht in de toekomst niet verdwijnt.
  • Managers dienen dag in dag uit beslissingen te nemen. Het is van belang dat deze beslissingen worden genomen op basis van de best beschikbare kennis. Evidence Based Management kan helpen om keuzes te maken met een grotere kans op succes. Vanuit de empirisch onderzoek weet men bijvoorbeeld dat intelligentie de beste indicator is voor prestaties/productiviteit van een (potentiele) werknemer. 30% van de variantie in productiviteit kan verklaard worden door de intelligentie.
  • E-commerce zorgt ervoor dat logistieke stromen van goederen veranderen en complexer worden. In deze stromen kunnen de beschutte werkplaatsen zeker een bijdrage leveren. Men kan hierbij ook denken aan Reverse Logistics (het terugsturen van goederen met de post). Momenteel dienen we vast te stellen dat producenten steeds meer zelf de verkoop van hun producten online organiseren. Hier liggen zeker mogelijkheden voor onze sector

De presentaties vindt u hier.

Wij kijken alvast uit naar de volgende editie!

"Toffe vakanties met een groot solidariteitsgevoel"

Rosa Nuytten | Verantwoordelijke groepsreizen bij Rode Kruis Vlaanderen
image

Wij zijn heel tevreden over de samenwerking met vakantieverblijf Middelpunt. Toffe vakanties met een groot solidariteitsgevoel. Meer info? http://www.middelpunt.com/

Lees meer

"De beste service"

Raf Sauvillers | Projectleider bij Dobit
image

Wij werken geregeld samen met De Brug en telkens krijgen wij de beste service.Ze denken mee en volgen alles goed op.

Lees meer

"Een win win win situatie"

Lorenz Van Ostade | Bedrijfsleider Inatura.
image

Allicht kent u het befaamde 'kersenpitje'. Maar wist u ook dat dit gemaakt wordt in een maatwerkbedrijf? Lees het hele verhaal hier!

Lees meer

Deel uw ervaring met ons!

contacteer ons