De nieuwe WerkVormen: volledig gewijd aan circulaire economie!

21 september 2021 De nieuwe WerkVormen: volledig gewijd aan circulaire economie!

In de laatste editie van WerkVormen ontdekt u een greep uit de circulaire activiteiten die vandaag al door maatwerkbedrijven worden uitgevoerd. Van de productie van 'duurzame' mode en het uitbaten van een herstofferingsatelier, over het geschikt maken van materialen voor terugwinning tot een tweede leven geven aan producten (gaande van elekrtische bedrijfsfietsen tot houten groentenbakken). Ook het verduurzamen van events (wist u dat in elke provincie al 1 of meerdere wasstraten worden uitgebaat door maatwerkbedrijven?) wordt dankzij onze sector mogelijk.

Laat u verrassen en inspireren en bestel zelf uw exemplaar van WerkVormen via nathalie.colsoul@groepmaatwerk.be

Lees meer

Officiële opening wasstraat bij maatwerkbedrijf ACG

15 september 2021 Officiële opening wasstraat bij maatwerkbedrijf ACG

Op 15 september werd bij maatwerkbedrijf ACG de wasstraat officieel geopend.

Sinds 1 januari 2020 zijn wegwerpbekers verboden op evenementen en zullen bijgevolg herbruikbare bekers of glazen moeten gebruikt worden. Verschillende maatwerkbedrijven, verspreid over Vlaanderen, installeerden intussen een automatische wasstraat waar deze bekers op grote schaal kunnen gewassen worden. Zo ook bij maatwerkbedrijf ACG in Deurne.

Sabine Peeters, algemeen directeur en Anne-Marie Aldeweireldt, gedelegeerd bestuurder: Onze wasstraat is sinds 2020 operationeel. Omwille van corona heeft de opstart wat vertraging opgelopen, maar op 15 september huldigden we ze feestelijk in. Onze wasstraat kan tot 8000 bekers per uur verwerken en is volledig aangepast aan de mogelijkheden van onze werknemers. Op termijn zal deze activiteit aan 14 mensen werk bieden.

Bekijk hier de reportage op ATV.

Lees meer
Meer nieuwsberichten

Wat kunnen wij voor u doen?

Ook op zoek naar een flexibele partner voor al uw handjeswerk? Zoek hier een maatwerkbedrijf in uw buurt.

"Repetitief handwerk van hoge kwaliteit en met de glimlach gedaan"

Stefanie Van Hemelen | CEO van Norta
image

Bij Norta zien we dat de elektrische de gewone fiets meer en meer aan het vervangen is. Vergeleken bij een ‘gewone’ fiets, is daar veel meer montagewerk aan, en dan met name kleiner premontage werk zoals het monteren van batterij contacten, schijfremmen, kabels, etc…... Dit is werk waar onze eigen werknemers minder tijd voor hebben én waar de werknemers van maatwerkbedrijf Kaliber experts in zijn, repetitief handwerk van hoge kwaliteit en met de glimlach. Aangezien Kaliber bovendien haast letterlijk in onze achtertuin ligt, zijn zij voor ons de ideale partner voor dit werk.

Lees meer

Werkt u ook samen met een maatwerkbedrijf?

Laat het ons weten.

Deel uw ervaring

"Perfect complementair"

Dirk Fritzsch | Managing Director bij Scania Parts Logistics
image

De Bewel-medewerkers (her)verpakken onderdelen (die hier in bulk geleverd worden zoals schroefjes, rubbertjes, motorcilinders,…) individueel of in een onderhoudskit. Het gaat om repetitieve taken waar de maatwerkers van Bewel heel erg goed in zijn. Op die manier zijn we perfect complementair: onze werknemers kunnen zich focussen op hun kerntaken. Ik zou de samenwerking met Bewel als een echt partnership omschrijven. Zij denken met ons mee en leggen de nodige flexibiliteit aan de dag om snel in te spelen op veranderende vragen. Er is een langetermijnengagement langs beide kanten.

Lees meer
Lees alle getuigenissen