Terug naar het overzicht  

Een POP voor elke (doelgroep)werknemer

In de sector van de voormalige beschutte werkplaatsen werden de voorbije 2 jaar meer dan 3.000 POP-trajecten gelopen. Een goede zaak, voor de werknemers én voor het maatwerkbedrijf.

Michael Azou, werknemer OptimaT: “Ik vond het leuk en belangrijk om eens te kunnen vertellen aan de monitor hoe ik mij voel en hoe ik het hier beleef. In het gesprek heb ik aangegeven dat ik graag zou leren werken met het machine om paletten te herstellen. De monitor bekijkt nu hoe dit kan gerealiseerd worden.”

Marianne Deseure, hoofd personeelsdienst OptimaT: “POP is bij ons de katalysator geweest om reeds bestaande gesprekken (evaluatie- en functioneringsgesprekken) te structureren en te formaliseren. Er bestond al heel wat, maar het liep allemaal wat door elkaar. Nu hebben we er een duidelijk gestructureerd beleid rond. Een andere manier waarop POP verrijkend is: wij verzamelen elke maand de conclusies (anoniem uiteraard) uit de verschillende POP-gesprekken. Die worden op het directie-overleg besproken, en dat geeft ons nieuwe inzichten: vormingsnoden binnen de organisatie, vragen van medewerkers  om door te groeien naar een andere functie of afdeling,….Dankzij die input kunnen we  samen met elke medewerker verder bouwen aan zijn/haar persoonlijke ontwikkeling, waardoor zij ook meer gemotiveerd naar het werk komen. "

Lees hieronder het volledige artikel, met aanbevelingen naar het beleid.

Gepubliceerd op: 22-02-2016