Terug naar het overzicht  

Gezond op de werkvloer? Strak plan!

Vlaams minister Jo Vandeurzen lanceerde het project “Gezond op de werkvloer? Strak plan.” Ondernemingen kunnen vanaf woensdag 6 december 2017 beroep doen op coaches die hen begeleiden bij het opstarten van een preventief gezondheidsbeleid op de werkvloer. Er werd 2,8 miljoen euro vrijgemaakt om ondernemingen te begeleiden bij een preventief gezondheidsbeleid door daarvoor opgeleide coaches. Tot eind 2019 kunnen ondernemingen een beroep doen op een bedrijfscoach preventief gezondheidsbeleid.

Terugbetaling van de investering

Ondernemingen kunnen voor de coaching een gedeeltelijke terugbetaling krijgen en hun aanvraag indienen via www.gezondopdewerkvloer.be De terugbetaling is vooral gericht op ondernemingen die nog geen of weinig initiatieven nemen in het kader van gezondheid, kleine ondernemingen of ondernemingen die een groot aantal kortgeschoolden tewerkstellen. Ondernemingen betalen 500 euro voor een begeleidingstraject van 20 uren. De Vlaamse overheid betaalt de overige kosten voor een bedrag van 1.000 euro.

Meer weten over Gezondheid op de werkvloer in onze sector?

Groep Maatwerk organiseert op 22 februari een Studiedag rond Gezondheid bij Kind en Gezin (vlak aan Brussel Zuid). Uitnodiging en inschrijflink volgen begin januari.

Gepubliceerd op: 11-12-2017