Terug naar het overzicht  

Lichtwerk wint juryprijs Radicale Vernieuwers 2019

Lichtwerk, het nieuwste initiatief van Mariasteen, emino, Groep Gidts en Molendries, wint de juryprijs in de wedstrijd Radicale Vernieuwers 2019. Lichtwerk werd geselecteerd uit meer dan 200 inzendingen, door een jury onder leiding van Jan Hautekiet. De jury waardeerde het dat Lichtwerk het idee doorbreekt dat mensen met een beperking geen uitdagend en gevarieerd werk zouden willen of aankunnen.

De publieksprijs werd gegeven aan Helpper, een app die zorgbehoevende mensen in contact brengt met vertrouwenspersonen in de buurt. Het energieproject Papillon wint de klimaatprijs. Meer info vind je op De Standaard Online of via de podcast.

Met de startup van Lichtwerk wil men medewerkers van bedrijven ondersteunen bij complexe productieprocessen. Zij zet hiervoor in op hoogtechnologische oplossingen zoals Aurgmenten Reality en cobots. Hiermee willen zij extra kansen cre√ęren voor ieder talent.

Werk in productie wordt steeds complexer, reeksen worden kleiner, kwaliteitseisen hoger waardoor heel wat mensen uit de boot vallen. Met het project Lichtwerk wordt er voor gezorgd dat de mensen die in productie (willen) werken dit ook (blijvend en duurzaam) kunnen doen. Zij doen dit met behulp van assistieve productietechnologie. 

 

Meer info o.a. op de volgende website: https://mariasteen.be/nieuws/startup-lichtwerk-wint-juryprijs-radicale-vernieuwers-2019

Gepubliceerd op: 12-12-2019