Terug naar het overzicht  

Maatwerkbedrijf Lidwina en TrashDesign.be slaan handen in elkaar

Wat krijg je als een groot maatwerkbedrijf combineert met een kringloopwinkel die extra inzet op hergebruik en re-integratie van materialen en arbeidsplaatsen? Een duurzaam product en een mooi verhaal!

Al 6 jaar verwerkt De Kringwinkel Zuiderkempen materialen die ze niet meer verkocht kregen, zoals stoffen, plastic banners en hout, tot nieuwe producten. Daaruit is TrashDesign.be ontstaan.

Omwille van hun duurzaam karakter bracht Voka – Kamer van Koophandel Kempen TrashDesign.be en Lidwina vzw samen. “Voor hun Réveillon kregen we een speciale opdracht van Voka binnen die te groot en te snel was om alleen te kunnen doen”, vertelt Peeters. “Via Voka Kempen kwamen we in contact met Lidwina.”
Met net geen 500 medewerkers in dienst, is Lidwina de grootste beschutte werkplaats van Mol en omstreken. 85% van de medewerkers zijn personen met een lichte mentale handicap.

“Al spreek ik liever niet over beperkingen, onze mensen hebben ook unieke talenten, die we hier net tot uiting laten komen”, zegt Patrick Nelissen. De samenwerking met TrashDesign.be gebeurt via Lidwina Needle, een stikkerij. “Via Voka Kempen kwam de vraag of we hen konden helpen. Uiteraard zijn we hier op ingegaan.”

Lees hier het volledige artikel.

Gepubliceerd op: 01-12-2017