Terug naar het overzicht  

Maatwerkbedrijf 't Veer helpt vluchtelingen aan het werk

Varuzhan Tsaturyan werkt sinds deze zomer in Brustor, een enclave van maatwerkbedrijf 't Veer. Een job vinden was voor de Armeense vluchteling niet evident. Varuzhan spreekt enkel Russisch en Armeens en ook zijn leeftijd van 57 jaar was een struikelblok voor werkgevers. Maar dankzij het project AB Réfugiés Emploi en het maatwerkbedrijf vond hij toch een job.

Toen ik op 3 september een contract kreeg, was dat zo'n opluchting", glundert Varuzhan Tsaturyan (57) uit Menen. "Ik wou zo graag werken. Maar bij elke werkgever stootte ik op een njet. Meestal was het mijn leeftijd die een struikelblok was. Ook het feit dat ik geen Nederlands of Frans spreek, is lastig. Geen werk vinden, was enorm frustrerend."

Bij Brustor, producent van zonnewering, heeft 't Veer een enclave waar ook andere kwetsbare mensen aan de slag zijn. Op die werkvloer vond Varuzhan snel zijn draai. "De job past perfect bij mij. In Armenië was ik ook elektricien", legt hij uit. "Bij Brustor leg ik de bekabeling voor de bedieningspanelen van de automatische zonneschermen. Dat doe ik graag. Ik werk ook goed samen met de collega's."

(Bron en volledig artikel via Krant van West-Vlaanderen)

Gepubliceerd op: 16-11-2018