Terug naar het overzicht  

Maatwerkbedrijf Waak maakt 200.000 beeldjes voor WOI-project

Maatwerkbedrijf Waak en bouwbedrijf Wienerberger slaan de handen in elkaar en gaan 200.000 unieke beeldjes maken voor "ComingWorldRememberMe", een kunstproject in het kader van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog.

Tegen 2018 moeten 600.000 kleien beeldjes gemaakt worden, die symbool staan voor de oorlogsslachtoffers op Belgische grond. De beeldjes zullen in het niemandsland van de frontzone geplaatst worden. 

In de eerste plaats gaat het om een participatief project. Iedereen die wil kan een beeldje maken in één van de mobiele of vaste ateliers van het project. Maar op die manier geraakte men niet aan 600.000 stuks.

Waak in actie

Waak en Wienerberger kwamen met de oplossing voor 200.000 beeldjes. Via een enclave zal Waak vier werknemers tewerkstellen in een atelier. "Op die manier kunnen we onze mensen, met beperkingen, maar vooral met mogelijkheden, zo dicht mogelijk bij het gewone werkveld brengen. Met kunst en geschiedenis kunnen we iets volledig nieuws integreren binnen onze werking", aldus directeur Tim Vannieuwenhuyse, die met Waak 1.850 mensen met een beperking tewerkstelt.

Herbekijk de reportages op VRT, VTM en Focus TV .

Gepubliceerd op: 20-01-2016