Terug naar het overzicht  

Maatwerkbedrijf Waak toont de weg naar duurzaam woon-werkverkeer

De Vlaamse overheid investeert zo’n 100.000 euro in twee West-Vlaamse projecten voor milieuvriendelijk vervoer. Eén daarvan is een project van Waak in Kuurne. Met een subsidie van 75.000 euro op zak bouwt dit maatwerkbedrijf een systeem uit dat duurzaam woon-werkverkeer mogelijk maakt.

Met dit geld willen ze 3 duurzame projecten realiseren, die Waak nog duurzamer zullen maken.

  • Fietsen verdrijven parkeerplaatsen
    Samen met 2 partners organiseert Waak een groepsaankoop elektrische fietsen. Hiermee willen ze hun eigen medewerkers motiveren om de fiets te nemen in plaats van de auto. Maar ze gaan nog een stapje verder, vertelt algemeen directeur Tim Vannieuwenhuyse: "Per 10 aangekochte elektrische fietsen offeren we één parkeerplaats op. Deze ruimte bouwen de medewerkers om tot een groene ontspanningszone. We gaan onze inspanningen dus niet enkel zien in onze footprint, maar ook letterlijk op onze parking."
  • Voor en door onze medewerkers
    Met het geld zal Waak ook een elektrische wagen en vrachtwagen aankopen om milieuvriendelijker te rijden. De laadpaal hiervoor? Die maken de medewerkers helemaal zelf. Waak is al jaren een belangrijke partner in de productie van elektrische laadpalen. Binnenkort komt er dus ook zo’n paal voor hun gebouwen.
  • Waak to Waak
    Waak heeft 3 gebouwen die relatief dichtbij elkaar liggen. Toch zijn er nog veel mensen die de wagen nemen om zich van het ene gebouw naar het andere te verplaatsen. “Met de Waak Urban Trail, die later dit jaar plaatsvindt, willen we illustreren dat je dit evengoed te voet of met de fiets kan doen. Medewerkers en familie kunnen zich inschrijven voor de tour van 3, 6 of 9 kilometer door onze gebouwen. Zo ondervinden ze zelf hoe makkelijk wandelen, lopen of fietsen is. Als deze eerste editie een succes is, breiden we het mogelijk uit naar een publiek evenement,” licht Tim toe.

> Fiets door het artikel en laat je inspireren door de 3 duurzame projecten van Waak

Gepubliceerd op: 19-01-2018