Terug naar het overzicht  

Special Gold

Wesley Molenberghs, werknemer van maatwerkbedrijf Lidwina uit Mol behaalde deze zomer samen met zijn voetbal/soccerteam een gouden medaille op de Special Olympics. Nike, het bedrijf waarvoor Lidwina al sinds jaar en dag werkt, overweegt de introductie van de "AIR Wesley”, ter ere van haar sportieve werknemer.

SPECIAL OLYMPICS ontstond in 1968 in de Verenigde Staten. Dit initiatief van Eunice Schriver – Kennedy stimuleert personen met een verstandelijke beperking om actief te sporten bij voorkeur tegen gelijkwaardige tegenstrevers. De SPECIAL OLYMPICS wereld zomerspelen vonden dit jaar plaats in Los Angeles (USA) van 24 juli tot en met 2 augustus 2015.

Meer dan 7.700 atleten met een verstandelijke beperking uit 177 landen namen in 25 sporttakken aan dit onvergetelijk avontuur deel. Meteen het grootste sportevenement ter wereld.

Wesley Molenberghs, die in het dagelijkse leven in enclave bij Nike werkt, werd samen met 23 andere atleten uit de Kempen geselecteerd om de Belgische kleuren in Los Angeles te verdedigen. Een mooi aantal gezien de totale Belgische delegatie bestond uit 71 atleten.
Wesley heeft in Los Angeles GOUD behaald samen met zijn voetbal/soccerteam 7-a side. Dit nationaal voetbalteam werd gevormd door 6 voetballers van KSAV Sint Dimpna, waar Wesley op zaterdag traint, en 6 G-voetballers van SK Rooierheide.

Gepubliceerd op: 05-09-2015