Terug naar het overzicht  

Vaccineren mee dankzij de maatwerkbedrijven!

De afgelopen dagen werden in maatwerkbedrijf Flexpack maar liefst 10.000 spuiten en naalden verwerkt in meer dan 420 pakketten die nadien door de Vlaamse overheid naar woonzorgcentra over heel Vlaanderen werden verdeeld.

Doel: de geplande vaccinaties vlot laten doorgaan.

Maatwerkbedrijf Flexpack vormt daarnaast al sinds april voor de Vlaamse overheid een logistieke draaischijf voor de verdeling van persoonlijke beschermingsmiddelen.

Bruno De Maeyer, gedelegeerd bestuurder: ‘Via via kregen we in april de vraag van de Vlaamse overheid of wij alle medical device materialen die in een depot in Vilvoorde gestockeerd stonden in ons magazijn konden onderbrengen.

Sindsdien stockeert de Vlaamse overheid alle persoonlijke beschermingsmiddelen (kortweg PBM)  hier en staan wij in voor de verdeling naar alle door de Vlaamse overheid gesubsidieerde instanties (woonzorgcentra, VAPH voorzieningen, jeugdhulp, revalidatiecentra, psychiatrische instellingen, overheidsdiensten en kabinetten, …). De afgelopen maanden zijn hier al meer dan 100 miljoen  mondmaskers, 100.000den handschoenen, schorten (zowel wegwerp als herbruikbare), gels en faceshields herverpakt, ‘made-to-order gepikt’ en/of op distributieroutes geplaatst."

Gepubliceerd op: 12-01-2021