Terug naar het overzicht  

Doe jij zoals Senne en word je ook … maatwerkcoach?

De bekendste maatwerkcoach van het land

Vorige week ontdekte Vlaanderen dat het Senne van der Zweep was die dit jaar de boel saboteerde in de Mol. Minder bekend is dat Senne sinds augustus aan de slag is als maatwerkcoach in maatwerkbedrijf MIN, in Deurne.

Senne: M’n mama zegt al 10 jaar dat ik in de sociale sector moet gaan werken, maar ik wou niet luisteren (lacht).  Mijn job in de  biotechnologie gaf mij echter weinig voldoening meer.  Toen ook mijn loopbaancoach me zei dat ik geboren leek om in de sociale sector aan de slag gaan,  heb ik dan toch ‘het licht gezien’.

Zonder ‘sociaal’ diploma was dat echter makkelijker gezegd dan gedaan.  Bij de MIN kreeg ik wél meteen de kans om aan de slag te gaan, als maatwerkcoach. De nodige opleiding kreeg ik ‘on the job’. Kort gezegd zorg ik ervoor dat  de opdrachten die binnenkomen vertaald worden naar geschikt werk voor onze maatwerkers (werknemers met een beperking, nvdr). Ik begeleid hen in de uitvoering van het werk en zorg voor de kwaliteitscontrole voor de oplevering.

En amai, mijn levenskwaliteit is aanzienlijk gestegen sinds ik hier werk!

De leukste job ter wereld

Senne was born to be ‘the mol’, maar hij is duidelijk ook in de wieg gelegd voor de job van maatwerkoach.

Wat hij zo leuk vindt aan die job? ‘Het is een ongelooflijk gevarieerde job: elke dag is anders en zijn er andere issues aan te pakken. Verder geniet ik van de connectie met onze maatwerkers en de vertrouwensband die ik met hen kan opbouwen – dit ook dankzij de kleinschaligheid bij de MIN. Ik haal enorm veel energie uit de succesjes die  we boeken. Zo is hier onlangs een meisje kunnen starten wiens ouders alle hoop hadden opgegeven dat ze ooit nog een job zou vinden. Hier is dat wél gelukt. Zelfs op mijn mindere dagen rij ik na het werk vaak met een brede glimlach naar huis.

Hoe ze hier ook meeleven met mijn molavontuur! Vanaf aflevering 1 liep hier een poll ‘Wie is de Mol’. Toen ik  de mol bleek te zijn, was iedereen super fier. Alleen hoor ik nu wel erg vaak ‘De Mol is weer bezig, zenne!’, als ik een opdracht uitleg en ze begrijpen het niet meteen (gniffelt).

Of hij zijn job zou inruilen voor ‘iets in de media’, in navolging van sommige andere deelnemers aan De Mol? Het antwoord is kort maar krachtig. ‘Ik doe mijn job zodanig graag dat het toch al iets heel straf zou moeten zijn!’

 

 

 

Gepubliceerd op: 23-05-2024