Terug naar het overzicht  

Vlaamse parlementsleden ontdekken meerwaarde van de maatwerkbedrijven

Tijdens de commissie Werk en Sociale Economie vorige week vroegen de POM West-Vlaanderen en 4Werk aandacht voor de maatwerkbedrijven én terzelfdertijd toonden ze aan dat die maatwerkbedrijven van grote maatschappelijke en economische waarde zijn.

De POM West-Vlaanderen en 4Werk vzw, de overkoepelende organisatie van de West-Vlaamse maatwerkbedrijven, zetten op 14 december 2017 het economisch en maatschappelijk belang van de maatwerkbedrijven in de kijker. De Vlaamse maatwerkbedrijven stellen ongeveer 25.000 mensen tewerk die een afstand tot de arbeidsmarkt ervaren.

De kracht van verankering
Uit een recente studie van de POM West-Vlaanderen blijkt dat de sterke samenwerking tussen maatwerkbedrijven en klassieke bedrijven een garantie is voor de industriële verankering:

  • 47,8% van de West-Vlaamse industriële bedrijven (≥10 werknemers) werken samen met een maatwerkbedrijf;
  • 62,6% van de West-Vlaamse bedrijven binnen de cluster ‘mechatronica en machinebouw werken samen met een maatwerkbedrijf

De Vlaamse parlementsleden kwamen tot de conclusie dat ‘ondernemerschap onderbelicht wordt binnen de commissie Werk en Sociale Economie’. Het pleidooi om de enclavewerking te laten meetellen als een duurzame vorm van doorstroom vonden de aanwezige parlementsleden alvast een ‘interessante piste om verder te verkennen’.

Meer weten?

U kunt de volledige hoorzitting doornemen via deze link
 

Gepubliceerd op: 18-12-2017