Hoe een talent academy kan helpen in het onboarding traject
Gepubliceerd op: 11-12-2023

Hoe een ‘talent academy’ kan helpen om het onboarding proces vlotter te laten verlopen? Bij A-kwadraat, Mivas en Bewel weten ze er alles over.

Lees meer  

Op 01/01 wordt Footstep ODAS!
Gepubliceerd op: 05-12-2023

Het Brugse maatwerkbedrijf Footstep krijgt vanaf 1 januari een nieuwe naam. Het bedrijf begon in 1966 als ‘Brugse Beschutte Werkplaats’. Later werd het Arcotec. In 2010 gingen Arcotec en de sociale werkplaats Loca Labora actief samenwerken en vanaf 2015 gingen beide bedrijven verder onder de naam Footstep. 

Lees meer  

Het eerste lunch en learn: te gast bij M-Accent
Gepubliceerd op: 04-12-2023

Vorige week vond het eerste door Groep Maatwerk georganiseerde 'lunch en learn' plaats. Doelstelling: leden bij/van elkaar inspiratie laten opdoen.

Gastheer van de dag: kringloopwinkel M-accent vzw .
Topic van de dag: strategische uitdagingen.
 

Lees meer  

Het onboarding beleid bij Wase Werkplaats
Gepubliceerd op: 28-11-2023

De persoonlijke aanpak, dat werkt altijd. Ook bij het onthaal van nieuwe medewerkers.

“Wij nemen onze tijd om kennis te maken met mensen, een uitgebreide instapprocedure te organiseren en een uitgebreide opleiding en begeleiding te voorzien. Dit leidt tot tewerkstellingen van een duurzamere aard.”

Aan het woord: Isabelle Verrooten en Sofie Vandenbroucke van Wase werkplaats. Zij voorzien een persoonlijk en warm onthaal voor elke nieuwkomer. Lees er meer over in dit artikel.

Lees meer  

Pidpa wordt ambassadeur van de maatwerkbedrijven
Gepubliceerd op: 15-11-2023

Fijn nieuws! Pidpa, Antwerps integraal waterbedrijf, is ‘ambassadeur van het jaar’ voor de sector van de maatwerkbedrijven. Meteen de allereerste keer dat een intercommunale het tot ambassadeur schopt. Bovendien werken zij samen met meerdere maatwerkbedrijven in Vlaanderen. 

Lees meer  

Tips van experts rond onboarding
Gepubliceerd op: 15-11-2023

Onboarding is een vak op zich. Experts Ann Moreels (M&L Management Services) en Hans Van Dessel van Go Happy) delen in de meest recente editie van WerkVormen hun tips om het onboarding proces in je organisatie te professionaliseren.

Lees meer  

Individueel maatwerk voor u uitgelegd
Gepubliceerd op: 13-11-2023

Begin juli ging individueel maatwerk van start. Maar wat houdt deze regelgeving precies in, en wat kan ze betekenen voor uw bedrijf en voor de 34.000 werkzoekenden met een arbeidsbeperking in Vlaanderen?

In dit artikel - dat deze week in VersoDirect verschijnt - lichten Groep Maatwerk adviseurs Stef De Cock en Sam Haems het u toe.

Lees meer  

Groep Maatwerk visietekst 2030
Gepubliceerd op: 24-10-2023

The future is now! Een van de guiding principles van Groep Maatwerk. Om die toekomst concreter te maken, stelden we een visietekst 2030 op.

 

Lees meer  

Opleiding individueel maatwerk: de nieuwe data zijn er!
Gepubliceerd op: 07-09-2023

Wil jij ook een aantal medewerkers bijscholen tot ‘gekwalificeerd begeleider individueel maatwerk’? Zodat jouw organisatie via individueel maatwerk mensen met een beperking kan tewerkstellen en op die manier extra handen kan binnenhalen?

Dat kan! Groep Maatwerk organiseert in het najaar opnieuw twee maal de opleidingenreeks individueel maatwerk:

  • Een reeks in Ieper die start op 17/10
  • Een reeks in Gent die start op 9/11

Alle info en inschrijvingen vind je via deze link. Inschrijven maar!

 

Lees meer  

De Kobbe van maatwerkbedrijf De Brug
Gepubliceerd op: 31-08-2023

Aan de ingang van maatwerkbedrijf De Brug prijkt een reusachtige, rode spin uit staal. ’De Kobbe’,  het Westvlaamse woord voor spin, en meteen ook de naam van de hobbyclub van De Brug.

Lees meer  

Pages